Na terenie Suttons Suttons odbyły się zimowe zbiory dyni, szpiku kostnego i dyni. Potwierdzenie, jeśli tego potrzebujemy, że jesień na dobre nadeszła.
Najlepsze odmiany będą dostępne w sprzedaży dla naszych klientów w przyszłym roku, a pozostałe będą uzależnione od doświadczenia. Jeśli nie uda nam się uzyskać dobrego plonu na naszych terenach doświadczalnych, nie będziemy oferować tej odmiany na sprzedaż. To takie proste.
Skrzynie pełne zebranych warzyw ustawiają się w kolejce na jednym końcu gigantycznej szklarni, czekając na analizę. Kolory, kształty i rozmiary są bardzo zróżnicowane. Jeden duży niebieski kabaczek wyróżnia się na tle innych – Heavenly Blue Hubbard. Jury wciąż nie wie, czy będziemy hodować tę odmianę, ale owoce z pewnością wyglądają imponująco.
Kolejnym naprawdę uderzającym kabaczkiem jest Juane et Vie. Byłby świetnym elementem centralnym, gdyby był upieczony i nadziewany. Squash spaghetti dobrze się spisał – czy spaghetti warzywne może być skutecznym sposobem na zachęcenie niechętnych dzieci do jedzenia warzyw?
Dynie nie są ogromne, ale z pewnością są na tyle duże, że trudno je podnieść! Idealne na Halloween lub na zupę w ilości wystarczającej do wykarmienia małej wioski.
Zupa Dyniowa Toby’ego:
Będziesz potrzebować:
- 2kg miąższu dyni pokrojonego w kostkę
- 1 średnia brukiew lub rzepa pokrojona w kostkę
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- 1 duży por pokrojony w kostkę
- Duża kostka masła
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 10g śmietany lub jogurtu
- Dodatki do bukietów
- Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj por, cebulę i brukiew lub rzepę.
- Pocij je przez 10 minut.
- Dodaj bulion z dyni i bukiet garni.
- Gotuj przez 20 minut lub do momentu, aż dynia zmięknie.
- Usuń bukiet dekoracji.
- Zmiksuj zupę i dopraw do smaku.
- Teraz dodaj śmietanę lub jogurt i ponownie zagotuj.
- Podawaj z chrupiącym pieczywem, tworząc kompletny posiłek.
Dzięki Toby’emu!