Oto wspaniały pomysł Jamesa Wonga na wykorzystanie elektrycznych stokrotek ~ 153 ~
Niezależnie od tego, czy jest to deser wywołujący mrowienie w języku, czy najlepszy środek do czyszczenia podniebienia między daniami, ten ciekawy „gazowany” sorbet z pewnością wywoła uśmiech na twarzach Twojego partnera.
Składniki
- 3 świeże mango, obrane, pozbawione pestek i pokrojone
- Drobno starta skórka i sok z 2 limonek
- 250g cukru pudru, przesianego
- 1 mała czerwona papryczka chilli, drobno posiekana, plus trochę do dekoracji
- 9 małych elektrycznych stokrotek, drobno posiekanych, plus trochę do dekoracji
- Sól morska w płatkach
Serwuje 4
Co zrobićZmiksuj mango, skórkę z limonki, sok z limonki i cukier puder w robocie kuchennym, aby uzyskać gładkie purée.
Wlej do pojemnika Tupperware i wstaw do zamrażarki na 1 godzinę.
Co godzinę szybko mieszaj mieszaninę, aż do całkowitego zamrożenia (zajmie to około 4 godzin). Podczas ostatniego mieszania posyp chili i stokrotki elektryczne i dobrze wymieszaj.
Wytrzyj brzeg kieliszka do martini plasterkiem limonki, aby pokryć go cienką warstwą soku z limonki, odwróć go i zanurz brzeg w mieszance soli morskiej i posiekanych elektrycznych stokrotek.
Podaj sorbet w szklance z solą i udekoruj elektrycznymi stokrotkami i świeżo pokrojonymi papryczkami chilli.
Dowiedz się więcej o tych musujących kwiatuszkach z krótkiego filmu Jamesa Wonga poniżej: