Burak, Ziarno & Sałatka z Serem Feta

Przygotowanie: 2 Minuty ~ 153 ~

Porcja: 2 osoby ~ 153 ~

Kalorie

500

Węglowodany

58g

Gruby

20g

Białko

17g

Krok 1: Zbierz krew byka buraczanego z grządki warzywnej lub pojemnika do uprawy i umyj ją. Ponieważ potrzebuje tylko 2 – 3 tygodni wzrostu z paczki na talerz, możesz od razu wysiać więcej nasion.

Krok 2: Przygotuj mieszankę ziaren. Można je kupić w postaci gotowej mieszanki lub wybrać dowolne ziarna.

Krok 3: Przygotuj ser feta. Często kroi się go w małe kostki.

Krok 4: Dodaj do sałatki dowolne warzywa liściaste, takie jak Mieszanka Sałat lub

Krok 5: Dodaj wszystkie świeżo przygotowane składniki do dużej miski i dodaj łyżeczkę sosu lub oliwy z oliwek.

Krok 6: Wymieszaj sałatkę, aby przyprawy połączyły się z serem feta.

Wszystko gotowe! Ciesz się świeżo przygotowaną sałatką, stworzoną z domowych buraków i sałaty! Ta sałatka jest idealna jako dodatek do posiłku lub po prostu przekąska w porze lunchu w upalny dzień.

Sałatka Z Buraków, Zbóż I Sera Feta

Wydrukuj przepis
Przepis na szpilkę

Czas przygotowania 2 minuty Całkowity czas 2 minuty

Porcje 2 osoby

Składniki  

Ser feta

Mieszanka ziaren

Krew buraka

Mieszanka sałat

Oliwa z oliwek lub sos sałatkowy

Przyprawy

Instrukcje 

Zbierz buraczaną krew byka z grządki warzywnej lub pojemnika do uprawy i umyj ją. Ponieważ potrzebuje tylko 2-3 tygodni wzrostu z paczki na talerz, możesz od razu wysiać więcej nasion.

Przygotuj mieszankę ziaren. Można je kupić jako gotową mieszankę lub wybrać dowolne ziarna.

Przygotuj swój ser feta. Często kroi się ją w małe kostki.

Dodaj do sałatki dowolne warzywa liściaste, takie jak Mieszanka Sałat lub

Dodaj wszystkie świeżo przygotowane składniki do dużej miski i dodaj łyżeczkę sosu lub oliwy z oliwek.

Wymieszaj sałatkę, aby przyprawy wymieszały się z serem feta.

Czytaj  Nasz przewodnik po sadzeniu towarzyszącym

Notatki

Wszystko gotowe! Ciesz się świeżo przygotowaną sałatką, stworzoną z domowych buraków i sałaty! Ta sałatka jest idealna jako dodatek do obiadu lub po prostu jako przekąska w porze lunchu w upalny dzień.