Grow For Flavour Seeds

Najnowsza książka Jamesa Wonga, Grow For Flavour, w połączeniu z naszą odpowiednią gamą nasion Grow For Flavour zwali cię z nóg! Nasiona z tej serii zostały osobiście wypróbowane i spróbowane przez Jamesa i obejmują zarówno pojedyncze odmiany, jak i podwójne opakowania doskonale kontrastujących smaków.

Tak więc, jeśli masz ochotę na jedzenie i chcesz spróbować czegoś może trochę innego, co jest pełne smaku, czytaj dalej. Wybór tych nasion może być idealnym prezentem dla ogrodnika/kucharza w twoim życiu.

Mieszanka bazylii„Moja ręcznie zbierana mieszanka bardzo aromatycznych odmian, która zapewnia maksymalny efekt smakowy.”

Fasola StereoMangetout Rodney? Te intensywnie słodkie orzechowe ziarna są idealne pokrojone na surowo w sałatkę z prażonej czerwonej cebuli i koziego sera.

Beetroot Twin packChioggia – Włoska dziedziczna odmiana „idealna dla miłośników mocnego, klasycznego smaku buraków”.Detroit Dark Red – „Intensywnie aromatyczna, intensywnie słodka i bez śladu ziemi”

Carrot Twin packPurple Sun – „Inked bordowy do samego rdzenia, który staje się coraz ciemniejszy w miarę dojrzewania marchwi. Pełen słodyczy.”Crème de Lite – „Intensywna marchewka, z lekko pikantnym posmakiem i skórką tak cienką, że nie trzeba jej obierać.”

Chili Serrano „Młodszy brat Jalapeno, ten facet daje podobny jasny, gryzący smak, ale z toną więcej ciepła.”

Perfumy Chilli Trinidad„Cały owocowy smak papryczek Scotch Bonney, ale bez przypraw.”

Chilli Chilaca„Suszona i wędzona nabiera słodkiego, jagodowego smaku z nutą czekolady.”

Pyłek dzikiego kopru włoskiego„Małe ziarenka o bogatym miodowo-anyżkowym zapachu. Pikantny wzmacniacz smaku, który może konkurować z szafranem.”

Liście nasturcji„Prawie niewyczerpalne zapasy liści pieprzu, kwiatów o smaku rzeżuchy i chrupiących strąków nasion. Prawdopodobnie najbardziej aromatyczna i wszechstronna ze wszystkich roślin sałatkowych.”

Parsley Eagle„Doskonała uprawa dwa w jednym, masa pietruszki o płaskich liściach ze słodkim mini pasternakiem na dole.”

Pea Shiraz „Burgundowa burgundia o pikantnym, kasztanowym smaku… najlepiej zbierana jako młoda i spożywana na surowo, gotowana na parze lub smażona.”

Czytaj  Jak wyhodować sałatkę z nasion

Radicchio Mix„Fantazyjne włoskie liście z orzeźwiającą chrupkością i dojrzałą nutą goryczy. Cudowny kontrast z wieloma słodkimi słodkimi smakami sezonu, takimi jak jabłka i gruszki.”

Radish Twin PackWhite Icicle – „Klasyczny, łagodny smak rzodkiewki. Rześkie i zrównoważone, z lekką ziemistą nutą, gdy są surowe, stają się soczyste i bogate, gdy gotowane są w zupach, gulaszach lub curry”. droga. Pyszne smażone na maśle aż zmiękną z odrobiną gałki muszkatołowej i śmietanki.”

Salsola Okahijiki (wodorosty lądowe)„Kudłate kępki delikatnych liści, które w Japonii są ogromne. Są regionalnym przysmakiem we Włoszech.”

Squash Sunburst Patty Pan“Prawdopodobnie moja ulubiona letnia dynia, ma orzechowy smak i rozpływa się w ustach.

Squash Trombonico„”Wacky włoska odmiana o cudownym, łagodnym smaku karczocha i długiej szyjce, która jest w 100% wolna od nasion.”

Squash Zucca da Marmeeata„Wyhodowany specjalnie do gotowania na wolnym ogniu w pikantnym bursztynowym dżemie, który jest bardzo lubiany we Włoszech. Posmarowany gorącym tostem z masłem zapewnia jedno z najbardziej cywilizowanych śniadań!”

Słodka kukurydza Earlybird„10 razy bardziej słodka niż konwencjonalna kukurydza cukrowa, bardzo wczesna i niezwykle wydajna.”

Sweetcorn Mirai White„Czysta biała forma o kremowej konsystencji przypominającej pavlova i wyjątkowo słodka w dodatku.”

Pomidorowe podwójne opakowania: Wybór aromatycznych pomidorów jest ogromny, dlatego James wybrał 4 pary idealnie kontrastujących smaków:1) „Russian Rose spotyka się z pikantnym, cukrowym hitem Green Envy”.2) „Staroszkolny smak Gardener’s Rozkosz łączy się z tropikalnym zapachem mandarynki”<3) „Tangtastic Green Zebra łączy się z intensywną jagodową słodyczą Roselli”.4) „Najlepszy tradycyjny sos pomidorowy San Marzano spotyka się z doskonałym wiśniowym Lidi.”

James Wong jest botanikiem wyszkolonym w Kew, pięciokrotnym medalistą RHS, autorem bestsellerowych książek o ogrodnictwie i prezenterem telewizyjnym. Więc jeśli mówi, że coś wspaniale rośnie i smakuje fantastycznie, to uważamy, że można mu zaufać!

Szukasz więcej porad od Jamesa Wonga? Obejrzyj jego film poniżej, w którym opisuje swoje 4 wskazówki, jak wzbogacić smak owoców i warzyw uprawianych w domu.

Czytaj  Czy pozwolić kwitnąć czosnkowi?