Back by Popular Demand – Apple Redlove

Nieczęsto zdarza się, że jabłko pojawia się w wiadomościach, ale wtedy Redlove to coś więcej niż tylko jabłko. Współpracując z firmą Lubera, szwajcarską szkółką, która opracowała to rewelacyjne jabłko, po raz pierwszy wprowadziliśmy je na rynek w 2010 roku. Wkrótce trafiło ono do wiadomości i było prezentowane nie tylko w BBC i prasie brytyjskiej, ale na całym świecie. Sprzedaliśmy tak wiele, że myśleliśmy, że nasyciliśmy rynek, ale jakże się myliliśmy. Klienci nadal pytają o jabłka Redlove, więc oto one, powracają na popularne zapotrzebowanie.

W przeciwieństwie do większości jabłek, Redlove jest czerwony do szpiku kości. Niektóre inne odmiany jabłek również mają czerwony miąższ, ale mają raczej gorzki smak. W przeciwieństwie do tych jabłek smakuje wspaniale; rześkie i soczyste z nutą jagód.

Czym więc jest Apple Redlove?

Idealne do brytyjskich ogrodów, czy to w gruncie, czy w dużej doniczce, te jabłonie są łatwe w uprawie. Odporny na choroby, o wyjątkowo dużej odporności na parcha, niezwykły, długo utrzymujący się, ciemnoróżowy wiosenny kwiat atrakcyjnie prezentuje się w ogrodzie. Owoce mają wszechstronne zastosowanie w kuchni – są pyszne na surowo, ale doskonale nadają się również do gotowania, nawet zachowując czerwony kolor po ugotowaniu.
Ciemne owoce, takie jak czerwone winogrona, jagody i jeżyny, mają zwykle wyższą zawartość przeciwutleniaczy niż inne odmiany, więc nie jest zaskakujące, że jabłka Redlove mają około 13 razy więcej przeciwutleniaczy niż zwykłe jabłko, co stawia Redlove na równi z jagodami pod względem zawartości przeciwutleniaczy.

Jakie odmiany są dostępne?

Odwiedź naszą stronę internetową, a znajdziesz wybór 3 odmian jabłek Redlove. Stary faworyt, Era i dwie nowe odmiany, Lollipop i Odysso.

Lollipop jest najsłodszy z całej trójki i ma soczyste małe jabłka z marmurkowym różowym miąższem.

Odysso ma największe jabłka z 3 odmian o jędrnym soczystym miąższu.

Czytaj  Lofos Plants Growing Guide

Ciesz się owocami prosto z drzewa, w sałatkach owocowych (nie brązowieją), ciastach, tartach i puddingach. To wyjątkowe jabłko pod wieloma względami!

Wszystko czego potrzebujesz to Redlove